Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Rabu, 2 Januari 2013

Kepenatan....


Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah perancangan hari ini berjalan ngan lancar sekali. Alhamdulillah hari ini iqy sangat gembira, ceria dan  dapat kawan baru. Dan mudah2an lepas ni iqy gembira berlajar apa saja mata pelajaran yang diajar oleh guru-guru.

Nak cite sikit pasal aktiviti hari ini. Pukul 7.30pagi hingga 10.30pagi td, iqy masuk sekolah kebangsaan agama Al-Syakinah. Lepas tu lebih kurang 12.15tengah hari pula bersiap-siap untuk ke sekolah kebangsaan  kampung melayu subang. Masuk kelas kebangsaan pukul 1.10pm. semua murid di kehendaki berkumpul di dewan.

3.10pm ~ 3.20pm waktu rehat pula. Sall tengok iqy dah boleh beli makanan kesukaannya. Lepas tu 6.30pm  semua murid beratur dan boleh balik. Ibubapa dikehendaki tuggu di luar pagar sekolah je.

Masyaallah... jalan sangat-sangat jem giles. Safety utk kanak-kanak melintas jalan langsung tiada. Lepas tu pemandu xmau bertolak ansur langsung. Gerun betul sall tengok keadaan disana. Ni kalau ada meeting PIBG, compom sall nak bentangkan tentang security guard perlu ada di sekolah ini. Safety 1st maaa....

Hari ni memang penat sikit. Almaklum la hari pertama hantar anak ke sekolah. Lepas ni sall serahkan pada penjaga nursery pulak. Sall cuma tengok dari jauh aje. Mudah2an lepas ni dan sampai akhir tahun 2013 perjalanan persekolahan iqy berjalan ngan lancarnya. Amin...Dari pukul 6.00pagi hingga 7.30malam ini la hasilnya. Lepas sembahyang isyak iqy terus tidur. Sian anak ibu kepenatan.Jumpa Lagi...


1 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

penat betul dia ye kak.... Insyaalah..lama2 dia akan ok.. Syfqah biasa je..siap main game lg sampsi jam 11 mkm