Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Selasa, 29 September 2009

Raye Sakan...

Episod 3,

Dah penat beraye d negeri Perak, kami sekeluarge beraye pulak d Johor. Kampung Bonda ku d lahirkan. Kenal saudare mare sebelah bondaku pulak. Ni je la gambo yang dapat aku ambil. Gembira sangat2 dapat berjumpe ngan sepupu sepapat yang berada d Simpang Renggam dan Mersing, terlupa pule nak bergambo ngan mereka semue.


Ni family Cik Timah yang berada d Mersing Johor...


Ni hasil tanaman cili. Pedas gile tuuuu...


Anak bujang aku sedang membelek-belek cilisssss.....


Ni pulak kolam ikan keli.


Ikan keli sedia tuk d makan...Bakarpun sodap....

4 ulasan:

atty's berkata...

fir kalo nampak keli ni .mau dia suh masak ..sambal..feveret dia.

~sall berkata...

atty's : fir suka mkn ikan keli ye....nanti anti belikan tuk fir k.

De' Sal berkata...

salam sall,beraya sakan yea....dulu akak pernah dok mersing kat quaters kerajaan tepi laut tu.

~sall berkata...

De'Sal : ye ke kak....cadangnye nag singgah gak tepi laut mersing tu...tapi, xde rezeki, ujan lebat giler.