Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Rabu, 30 Mei 2012

Amboiii....Gebunyanya...


Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim.

YAhoooooooooooooooooooo.........
Resepi ibu tersayang menjadi.
Minggu lepas, gi umah mak di Taman Medan. Semata-mata nak minta resepi pau...pau...pau...pau...
Pau mak sall sangat-sangat sedap dan lembutttttt....
Sampai la besok pagipun paunya lembutttttt je.

Alhamdulillah pau ni menjadi.
Ni nak cite sikit pasal pau, 1st time sall buat pau ni mmg xmenjadi. Tension sgt2, asal lah tepung pau sall xnaik-naik. Tepon mak dan tanya apa sebabnya. Mak tanya satu je, yis akk(sall) bancuh cam ne? akk bancuh ngan aiq panas. Masyallah, akk... yis xboleh bancuh ngan aiq panas. Mati la yis tu. Tu pasal lah tepung akk xnaik. Apa orang kata, bantat , cam tu lebih kurang. Kalot sungguh sall dibuatnya.

Sekilo tepung terbuang begitu saja. Sian tepung tu. Sorry tepung sall xsengaja. Itu la ceritanya.

Kali ni kali kedua sall mencuba, mengetest, menerai dan akhirnya menjadi gak.
Terima kasih mak. Jom layan gambo...


selepas diperap selama 45minit.








Sedappp....

Jemput makan..



Jumpa lagi....








2 ulasan:

syanasaid berkata...

oooo baru aku tau kalo pau coklat letak coklat rice ye

gebuuuu

sall berkata...

syana: aku belasah je sebenonya. Puas aku fikir nak letak coklat cair atau coklat potong. aleh2 menjadi pulak guna coklat rice ni. cair didalam dan sgt sodap.