Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Ahad, 24 Julai 2011

Dah lama xkena menda ni...


Assalamualaikum.

Sall baru je balik dari jalan duta. Jemput adik kat sana. Sambil2 tu mengenal jalan2 yang xpernah sall lalui. Buat malu org kampung je kan. Dah la lahir kat sini. Jalan2 KL langsung x tau. Dah beberapa kali di ajar masuk sana, sall masih x hafal2 jln2 kat KL tu. Hari ni pun ada org sebelah yang tunjukkan jalan. Kalau xde juru pandu ni, compom tah mana2 sall gi. Terukkan.

Lepas gi jalan duta, sall ajak adik masuk kg Baru. Pekena Tom Yam Kak Mah. Pehhh...mmg sedap Tom Yam dia. Pekena pula ngan bubur nasi diulamkan dengan sotong goring, ikan bilis goreng, telur masin, cindawan goreng, perut kerabu dan Tom Yam campur. Memandangkan sall dalam process diet, sall cuma meratah lauk dan hirup Tom Yam aje.

Sabo je la. Kena tahan nafsu. Sudah seminggu sall xsentuh nasi tau. Next week baru timbang barat. Mudah2an berat badan turun.

Sebenonya sall nak cita menda lain, asal lak melalut lebih2 pulak ni. Ni haaa.....adik belikan sall jeruk buah2an. Kalau gi Penang x beli menda ni mmg xsah. Kena beli gak. Sall hantu jeruk. Mcm tau2 je aku hantu jeruk. Sayang gak adik pada akaknya.

Kes makan jeruk ni kena makan sorok2, sebab apa sall buat mcm tu?? sebab pakwe sall kalau nampak benda ni compom dia makan xingt org lain. Lepas dia makan compom dapat semput. Tu yang sall x suka. Tapi alhamdulillah sepanjang sall bersama ngan dia, tentang semput dia dapat kawal sendiri. Baguskan.

Makan semua..




2 ulasan:

syanasaid berkata...

aku pn br dpt sebugkus dr makcik aku
sedap mkn sambil tgk TV

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

bestnyer..
terliur la.. =)