Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Jumaat, 27 Januari 2012

Dah buat ke?


Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim.

2week ago. Buat ic baru. Ingatkan buat permulaan ni xla ramai org, rupa2nya....masyaallah ramai gile. Sall dapat no giliran 4ribu 5ratus 4puluh 8. Dari pagi samapi petang baru selesai. Penat sangat2. Ingatkan dapat hari tu jugak. Rupanya kena tunggu 2 hari baru siap. 

Cara2 nak buat sangat senang. 

Mula2 :, 
1) Beratur dan ambil no giliran.

2) Tunggu sampai nombor anda dipanggil.

3) Xperlu isi borang bagai.

4) Serah ic lama dan bayar RM10.00.

5) Tunggu lagi (utk operasi bergambar)

6) Bila bergambo tu, korang jgn lupa tgk gambo korang semula. Kalau xcantik ataupun xayu, korang jgn             
    segan2 dan suruh mereka ambil semula gambo korang k.


Asil ic baru sall.

ic lama

ic baru. Di bawah foto besaw tu ada tertulus ic baru kita. Halus.




Jumpa Lagi...


* Sall xpuas hati, asal kena bayo RM10.00??





10 ulasan:

Salina@IbuAqil berkata...

Ala!! Kita x wat lg.. Ntah bila nak p.. Happy weekend dear & TC!! ;)

syanasaid berkata...

ala...ntah bile nk pegi tukar
dpt teros time tu gak ke?

lienda berkata...

eh eh kena tukaq ke?

Nia berkata...

haha,..teringat masa saya buat ic dulu. beria2 sengih, last2 dia amik gambor yg tak senyum pun,..isk..

sall berkata...

salina: Hapy weekend utk awk juge.

sall berkata...

syana: kena tunggu 2 hari gak. Sebelum ambil ic, ko kena tepon pejabat pendaftaran dulu. ataupun ko anto sms je.

sall berkata...

lienda: Buat masa kerajaan tak memaksa. Mungkin last2 minit wajib kot.

sall berkata...

nia: isk..isk...isk..xpe2 kali ni sebelum duduk awk kena start senyummm memanjang ye.

Adyshariz berkata...

kene bayor ke???..smpai bila eeehh

sall berkata...

Adyshariz : Bayor beb RM10.00 hengget. sampai bila tu aku xpasti. Buat jgn xbuat...:)