Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Sabtu, 24 April 2010

Rajinnye Aku...

Selamat Malam,

Malam ni Ibu Rizz ada sikit kerajinan ye. Malam ni ibu masak kek coklat kegemaran putra ibu si Rizz. Aku sebuk2 sikit di dapur, datang rizz bertanya,

Rizz: Bu...wat pe bu...

Jawab si ibu: Buat kek.

Rizz: Kek pe bu.

Jawab si ibu: Kek coklat

Rizz: Olat!!!!...ye..ye..ye..ye..

Korang nak tau, start aku bancuh bahan2 kek, sampai la habis, rizz x berhenti2 bercakap. Bahasanye pula pelat2. Sepatah haram aku x faham. Layan gambo ye....




Erat bu...

Sedia tuk dimakan...



Resepi ada dibawah ni...

Kek Coklat Kukus...

Bahan2nye:

3 biji telur ayam bertina
1 cawan minyak
1 cawan gula
1 cawan susu pekat
3 cawan tepung kek
1 cawan air panas
1/2 cawan serbuk koko
sedikit baking powder
sedikit nescafe

Cara2nye:

Enjut telur, gula, minyak, susu sehingga kembang ye. Setelah itu masukkan tepung, serbuk koko, barking powder, nescafe dan enjut lagi. Akhir sekali masukkan air panas dan enjut lagi. Masak selama 45minit sahaja. Senang kan....Sesiap mau mencuba, sila2 ambil resepi ibu rizz ni ye.

3 ulasan:

Adyshariz berkata...

sok bawak sikit ye..

Iela Fazielah berkata...

mmg rajin sall ni,.... kalau ila rajin cam sall nnt ila cuba buat kek kukus resepi sall tu ye.... mcm best je......siap bersila rizz mkn....

Ain berkata...

rizz, aunty nak jugak....

huhuhu.....

tak baik makan sensorang tau....