Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Ahad, 23 Mei 2010

Ketika Cinta Bertasbih

salam,

Baru je habis nonto cerita KETIKA CINTA BERTASBIH 1.
Banyak2 cerita cinta yg aku tengok, cerita ni la yang paling terbaik sekali. Cerita ini menceritakan percintaan mahasiswa Indonesia selama mereka di kuliah di Universitas Al Azhar Mesir. Cerita ini mengisahkan tentang pergulatan mengenai pencarian jodoh. Memang best sangat2 jalan ceritanye. Terasa mau bercinta lagi lo.


Didalam filem Ketika Cinta Bertasbih mamat ni di gelar mamat penjual tempe (Azzam namanye Hero dalam cerita Ketika Cinta Bertasbih). Sungguh hensem dan berpendirian kuat dalam islam. Hampir 9 kali Azzam tak lulus2 dalam ujiannye. Alhamdulillah dengan ketekunan dan kerajinan Azzam, dia lulus akhirnye.


Ini dia Oki Setiana Dewi, ( Anna Althafunnisa Heroine dalam cerita KCB) yang sangat lembut dan mempesona akhlaknya .
Nilai Islamnya tercermin dengan sangat baik dan indah pada sikap perilaku Anna Althafunnisa. Terpengaruh sehari semalam aku menjadi Anna. Aku buat perangai lemah lembut, pertuturan yang teratur lagi sopan. Cutttt.......sekejap je. Jiwa aku mmg rock n keras k. Macam mana nak jadi lemah lembut haaaa....



Ok la...malas nak cerita panjang2. Pesanan aku, korang tengok la sendiri cerita Ketika Cinta Bertasbih k. Tengok jgn tak tengok.....


Lirik Lagu:

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


Layannnn......

4 ulasan:

rynas berkata...

oh yer ke best harus nak cari vcd ni

Adyshariz berkata...

meh la pinjam..ko dh beli acuan coklat tu tak.. aku nk pinjam..

~ Sall berkata...

rynas: mau cd ka?? nnti sall boleh bg cd nye.

~ Sall berkata...

CT: Dah beli. Acuan stowbery. Aku masih dalam mud malas nak buat coklat ni. Sok aku bawa insya-allah..