Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Ahad, 20 Jun 2010

Rahsia Gerak Jari Jemari Mu..



Salam,


Apakah kita tahu tentang jari kita?? Apakah kita tahu jari2 kita membuat kerja tak henti3? Meh kita tengok, apakah tabiat jari jemari harian kita.
*
*
*
*
*
1. Anda suka Memicit atau suka memegang hidung...

~Tidak mudah tertipu dan sangat berwaspada dlm apa juga tindakan yang dilakukan.
~Seorang yang pemalu dan sukar utk berkongsi rahsia besar dgn org lain kecuali
org yang benar2 dipercayai.

2. Meletak tangan pada bahu kawan...

~Suka ikut kepala sendiri.
~Pentingkan diri sendiri.
~Teman yang sangat mengambil berat dan prihatin terhadap masalah yang dihadapi
oleh teman2 rapat.

3. Bermain dgn tangannya...

~Mempunyai tahap humor yang tinggi.
~Pandai berjenaka.
~Bersikap terbuka dan dapat menerima kritikan atau pandangan org lain tanpa ambil
hati.
~Jenis open minded.

4. Mematahkan jari jemarinya...

~Seorang yang gugup dan kurang yakin utk berbicara dgn org lain.
~Baik hati dan sedia membantu sesiapa saja.

5. Menggigit kuku..

~Gugup dan gementar bila berbicara.
~Agak tertutup dalam membicrakan rahsia hati.

6. Memintal hujung rambut...

~Suka berkhayal.
~Sukar diperdayakan.
~Keras kepala.

7. Menongkat dagu...

~Pendengar yang setia dan rahsia akan selamat ditangannya.
~Suka mendengar masalah teman2.
~Setia dlm persahabatan.

8. Suka letakkan tangan atas meja...

~Happy go lucky dan pandai menyesuaikan diri.
~Seorang yg Peramah.
~Suka bergantung pada orang lain.

9. Menggosok 2 telapak tangan....

~Ramah dan berfikiran matang.
~Suka berterus terang dan tidak suka cakap berbelit2.
~Mudah memahami perasaan org lain dan suka membantu.

10. Memutar cincin....

~sangat menepati janji.
~berhati2 dlm tutur kata.
~gemar hidup yang teratur.

10 dalam 1 yang mana satu tabiat anda???....

3 ulasan:

E.L.I.Z.A berkata...

hurmm dulu masa aku form 1 aku suka sgt gigit jari...tp la ni, xtau la yg mana 1 tebiat aku hahah kdg² gosok tapak tgn, kdg² patahkan tgn..pintal rambut time nk tdo hahaha

Ain berkata...

ain memang suka menongkat dagu....

dah jadi habit dah....

hehehe...

Iela Fazielah berkata...

aku ada beberapa ciri2 diatas tu... 3, 8 & 10.... anda pulak???? hehehe