Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Ahad, 17 Oktober 2010

Aku jadi mangsa...

Salam U All,

Hari ni pepagi buta my menager telipon. Dia suruh aku datang keja. Sebab kena cover n support production yang sedang down sekarang ni. Aduh sungguh malas. Aku suruh dia tepon staff lain dulu, tapi malangnye hp staff lain di offkan. So aku lah jadi mangsanya. Dalam kul 9.30pagi aku sampai workshop. sesorang pulak tu. Apa lagi aku pasang radio kuat2 lah. Alhamdulillah kerjaku selesai jam 12.45tghari. Pakwe ku tepon, suruh aku balik cpt. Rizki berak2 n cirit birit. Aduhhh...masalah ni. macam2 aku pikir. Aku salah bagi Rizki mkn ke,...?? Rizki xde lah mkn yang bukan2. Aku bagi Rizki mkn bebola ikan n aiscrem je, kenapa pulak cirit birit...??? balik dengan kelajuan kereta 110km. Xingat lain dah, lampu merahpun aku bedal langar je. Sampai je di umah, terus aku interview Rizki. Belum sempat aku interview ,Rizki cpt mengadu sakit perut dan berak2. Xlama kemudian Rizki mau berak, aku terus bawa Rizki ke toilet. Aku tgk najisnya warna coklat. Compom3 dah agak dah ni mesti mkn aiscrem coklat terlampaw byk sgt. Tu lah pasalnya berak2. Penatnye xsampai lima minit Rizki berak2 lagi sampai naik lembik badan Rizki dibuatnya. Dlm 4.30 ptg tadi, Rizki demam pulak. Aku terus bagi ubat demam. Nampak ok sekatika. Dalam sejam Rizki nampak aktif macam biasa. Lega hati aku. Tapi malangnya kelegaan aku dapat bertahan 4jam sahaja. Rizki mula demam semula + menggigil. Cuak aku dibuatnya. Dalam pukul 10mlm aku bagi lagi ubat demam. Lps ni kalau Rizki x ok lagi aku terus bawa Rizki ke sepital Sungai Buluh. Barang2 Rizki semuanya aku dah siapkan.


Doakan seMoga Rizki cpt sembuh....



2 ulasan:

Adyshariz berkata...

uhh..mcam- macam sibotak tu.. moga rizki sihat mcm biasa..sian dia

sw33tdarling berkata...

hopefully takde apa2.. biasalah benda2 camni berlaku, proses pembesaran budak2...