Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Sabtu, 16 Oktober 2010

Selamat sudah part 2


Salam U All.

14/10/2010~ Pukul 8.30pagi, aku terbagi Rizki minum, kebetulan pulak meksi masuk, kantoi aku dan operation Rizki di holdkan dalam 2/3 jam lagi. Aduhhh.....sungguh malu aku.

Pukul 10.30pagi, mcm taw2 je Rizki nak kena bedah, apa lagi menangis xnak pergi..Puas aku pujuk2 tapi xmakan pujuk pulak. Aku terpaksa lah dokong dan bawa Rizki terus ke bilik bedah. Lepas Rizki dibius baru lah aku keluar dari bilik bedah. Aku tunggu di luar bilik bedah.

Pukul 2.30petang, Baru lah habis operation dijalankan. Hampir 3 jam aku menunggu sampai naik kematu bontot aku dibuatnya. Demi anak tersayang ibu sanggup buat apa saja. Sedar2 je Rizki menjerit memanggil namaku,. Ibu..ibu..ibu..ibu...sakit ibu...sakit ulut ibu...beberapa minit kemudian Rizki terus senyap. Rupa2nya ubat bius belum habis lagi. Tidur time.

Pukul 10.00mlm, baru Rizki terjaga dari tidur. Alhamdulillah anak ibu dah bangun. Tapi keadaan Rizki masih mamai2 lagi. Minum xmau, makan xmau, mandi xmau, semuanye xmau. Naik risau aku. Tak lama kemudian Doktor talipon aku, menanyakan keadaan Rizki dan terkezut beruk aku dibuatnya, doktor suruh aku cari aiskrim bagi pada Rizki. Mana aku nak cari aiskrim tengah2 malam doktor oiiiii....Terpaksa lah aku cari jugak dalam kawasan sepital . Alhamdulillah kedai buka lagi. Aku beli dan terus bagi Rizki makan.

Layan gambo...

dalam bilik bedah..



Selesai pembedahan.


Dah start main2...




Bersambung....







4 ulasan:

Nad @ MamaZakwan berkata...

ksiannye tgk rizki...sedih+sebak pulak tetibe..berat mata memandang berat lagi bahu memikul..byk2 bersabar...moga rizki cpt sembuh!:)

Mama Zharfan berkata...

moga rizki cepat sembuh yer

sall berkata...

Nad @ MamaZakwan: Berat lagi dugaan ibu yang mengandungkan dia.

sall berkata...

Mama Zharfan: Thank's kita doa bersama ye.