Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Selasa, 5 Oktober 2010

Bincang Bincang...


Salam.

Aku pelik + tertanya2...
Kenapa isteri zaman sekarang ini panggil SUAMInye


"Abang" la...

"Ayah" la...

"Papa" la...

"Abah" la...

n bla bla bla...

Pelik kan?

Apa kata korang????.....
Jom kita bincang2 kan hal ini.






4 ulasan:

Adyshariz berkata...

tak kan nak panggil u atau i..atau hei kau..atau aku..panggil ayang, anje ke atau abg camtu kan manja, mempamerkan kasih sayang skit..hehe

Adlin a.k.a Kyra MomS berkata...

takkan nk panggil ko..aku pulak kan lagi x sedap di dengar..cam lin just panggil awak saya je hihi kadang2 je panggil papa time manje2..

SyaNa berkata...

patut panggil ape wey??
aku panggil abang sbb nampak sket hormat kot
dulu konon nak panggil baby la hubby la "B" la
tapi tak lekattttt

sall berkata...

Adyshariz, Adlin a.k.a Kyra MomS, SyaNa :
Kan elok panggil, kasihku, manjaku, perwiraku, suamiku, sayangku, buah hatiku...kalu susah sgt, panggil je nama. contoh : "Cik Ros" ni nama suamiku.

...cuba kita refer kisah Nabi Muhammad,apa gelaran manja pada Aisyah ? ;)..Baginda tak panggil "adik, kakak..., ibu..."kan

‎Nabi panggil Aisyah ngan panggilan "MANISKU..marilah makan..ha ha ha.." Tapi saya mmg pernah dengar kita tak seharusnya memanggil suami "abang" kerna dia bukan abang kita..tapi tak hingat la kat mane. TV kot...la ni, pakwe makwe pun dah pandai panggil papa,mama..geli aku...(Opssss sorry ye takut ada yang kecik hati.)

Ok ke pandagan aku ni???