Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Isnin, 31 Ogos 2009

Tag II pasal bag Dari ila

First time aku ceburi tuk buat tag ni. Ni haaa...si ila http://mamailahfazilah.blogspot.com/ yang bagi. Maaf ila lambat bikin. Sibuk cikit. Hari ni rajin cikit n aku nak siapkan tag ni dulu. Macam dah lama sangat rasanye, nanti ila merajuk, susah aku nak pujuk. 


1. Sila ambil gambar

sila sengitkan kepala anda...


2. Kemudian, sila ceritakan sedikit ape yang terkandung dalam beg kerja anda itu. sila sertakan gambar sekali..(tak payah la kemas beg tuh semata- mata nak go public...:D)


kemudian terangkan secara detail isi bag anda.

Ape ada dalam handbeg saya :

i~ kunci rumah.

ii~ dalam kandungan bag marah jambu tu ada duit, ic, mykids anak, maybank card n handphone. (dalam bag ada bag)

iii~ Telekung.

iv~ file kerje n pen.

v~ dan yang akhir tu amat penting sekali bagi aku tuk keselamatan . seutas pistol. jgn takut aku  bukan polis dan bukan juge perompak tapi aku seorang yang berhati2. hahaha... 



3. Nyatakan sebab- sebab anda suka bag kerja anda itu.

Aku gi keje naik motor, Memang sesuai sangat2 la aku bawa bag segini rupe, sebab senang dibawe, kendong n jalan. 


4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa yang istimewanya pada beg itu pada anda.

Kenangan manis, aku dan pakwe berebut2 nak guna bag ni dan hampir putus tali kendung di buatnye. Bag ni pakwe yang beli tuk dia, sebab senang gi keje letak baju ujan dan dengan muka tak malunyeeee.... aku kebas bag ni hahahaha....Istimewa bag ni, senang sangat aku bawanye cuma letak je di belakang badan n jalan. Aku seorang ibu yang lasak, x suka tuk memegang atau pun menggantung bag di dahu. Rasa rimas n xbebas. Tengok orang buat nampak cantik, kekadang teringin gak nak gantung bag d bahu. Bila aku cuba macam janggal plak.


5. Sila tag 10 orang yang lain.

Bahagian ni aku lemah. Aku mana la kenal sangat ngan blogger2 ni. Nanti kalau aku tag nama diorang, aku di marahi la pulak. Cam ner niiii....

Minta maaf aku tempek nama korang tuk buat tag ni......buat ye..


1) imah

2) hana

3) Dzana

4) erin

5) atty

6) syana

7) de'sal

8) gie

9) izan ishak

10) nurul

11) mamadam


Nak tag 10 org, tapi aku bagi 11 org. Jgn Marah, Selamat Hari Raye Maaf Zahir aje...

5 ulasan:

ppb_ppkp berkata...

okes..akan disetelkan..insyallah..

Iela Fazielah berkata...

sall... kelakar la siap bwk pistol!! ganaz2.... hehehe... dulu ila gi keje pun naik moto gak tp beg sorok dlm jeket takut kena ragut... hehe...

~sall berkata...

imah: aku nak taw dlm bag ko isi ape. aku tunggu tag ko...

~sall berkata...

ila: tu le pasalnye sall takut nak bawa bag canggih. salah satu sebab, bab ragut la....sall penah sekali diragut. azab2.dari situ la sall terus jadi ganas..hihihihi

eRiNsZ berkata...

hehe udah ku copy nantikan..