Chak..Chak..Chak..Boom..

mia

~Terima Kasih kerana mengikuti blog ini. Add aku k. Akan aku balas add korang.~

Jumaat, 23 Julai 2010

Jaga bergilir2...



Assalamualaikum,

Semalam pakwaku yang jaga Rizki, hari ni giliran aku pulak menjaga Rizki. Bertambah penat lah diri aku. Siang malam aku kurang rehat. Menjaga Muhammad Rizki yang sedang demam campak. Banyak karenah. 24hrs berkepet, tak leh nak begerak kemana2. Mau sentiasa dibelai. Asyik merengek2. Rimas telinga aku dibuatnye. Apa nak buat, dah tugasanku seorang ibu kan. Kasih seorang ibu amat berharga kan.
*
*
*
*
*

Hilang lah kehenseman Rizki.......


Daun bambu rebusan tuk dibuat mandian Rizki.

Orang kata daun ni boleh mengurangkan gatal2 demam campak. Apa lagi aku cuba dapatkan daun bambu ini. Alhamdulillah dapat. Umi Rizki tolong carikan. Dengan pantasnye aku merebus daun ini dan terus mandikan Rizki.
Oh..ye..dan disamping itu daun bambu ini dapat meredakan penyakit darah tinggi tau....

Semoga Anak Ibu Cepat Sembuh.
Amin...

7 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

ala cian rizz..seminggu tu nak tunggu betul2 smbuh tu... syafiqah dah kena ms umor 2 thn dulu... untie doakan rizz cpt sembuh ye sayang

gewecun berkata...

ala kesiannye kena demam campak..mesti dia rimas kan..tp sib baik kena time kecik2..parut cepat ilang..apa pun moga rizki cepat2 sembuh

sall berkata...

Iela Fazielah: Tq anty

sall berkata...

gewecun: Tq untuk anty jugak.

mama zharfan berkata...

moga cepat sembuh...my lil ariff pun baru baik dari chicken pox ni ..

sall berkata...

mama zharfan : Tq anty..

Adyshariz berkata...

sian rizki... masih encem lagi